Nomad Desert Storm 2

Nomad
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 2
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 6.2kg
  • pakvolume: 58x23cm
  • Ruime 2-persoons tent met veel luifelruimte.

De Nomad Desert Storm 2 is het kleine broertje van de Nomad Desert Storm 3. Deze lichtgewicht bijzettent is relatief smal te noemen en heeft door het tunnelontwerp een ruim opgezet leefgedeelte. Deze polyester tent biedt ruimte aan 2 kampeerders en beschikt over een comfortabel grote binnentent, o.a. voorzien van een luxe organiser. De Desert Storm 2 heeft een leefgedeelte van maar liefst 2.7 m2, ongeveer even groot als het slaapvertrek, welke zowel via een voor- als een zij-ingang te bereiken is! Beide ingangen zijn voorzien van afsluitbaar horrengaas en maken de tent uiterst comfortabel. De Desert Storm beschikt over goede ventilatiemogelijkheden, een grootse lichtinval en wordt geleverd inclusief een inhaakbaar kuipgrondzeil voor het leefgedeelte.

Compacte, lichtgewicht bijzettent
Geschikt voor 2 personen
Smalle tunneltent met royaal leefgedeelte!
Leefgedeelte beschikt over zowel voor- als zij-ingang
Beide ingangen voorzien van horrengaas
Drempelvrije doorgang bij grote zij-ingang
Grote ramen in leefgedeelte, aan binnenzijde te sluiten
Geleverd inclusief inhaakbaar grondzeil voor leefgedeelte
Binnentent gemakkelijk te bevestigen
Binnentent ook voorzien van grote organiser!
Gemakkelijk en snel op te zetten
Geleverd inclusief opbergzak, stormbanden, scheerlijnen en haringen

Buitentent: volledig getapet, PU gecoat, vlamvertragend Polyester 4000 mm/H2O
Binnentent: waterafstotend, ademend polyester
Grondzeil: 120 gram PE
Stokken : 8.5 mm glasfiber
Gewicht : 6.2 kg.
Pakvolume: 58 x 23 cm.
De Nomad Desert Storm 2 is een compacte bijzettent, geschikt voor 2 personen. Deze lichtgewicht tunneltent is gemaakt van stevig polyester en beschikt over een relatief diep leefgedeelte. Dit leefgedeelte is zowel via een voor- als een zij-ingang te bereiken en wordt standaard geleverd met een inhaakbaar kuipgrondzeil. Beide ingangen hebben een afsluitbare gaasdeur en de zij-ingang beschikt zelfs over een drempelvrije doorgang. De binnentent is gemakkelijk te bevestigen en is tevens voorzien van een grote organiser. Ook beschikt de tent over twee grote ramen in de zijpanelen. De tent wordt geleverd in een handige opbergtas, inclusief stormbanden, scheerlijnen en haringen.

De Desert Storm 2 is de kleinere variant van de Nomad Desert Storm 3. Beide tunneltenten bieden de kampeerder een compacte, maar toch luxe bijzettent voor allround gebruikers. De Desert Storm is gemakkelijk en snel op te zetten en is o.a. geschikt als een handige bijzettent, een fijne tent voor je eerste reis en een compacte tent voor trekkende kampeerders. De tent heeft een comfortabele hoogte van 1.35 m. en biedt u een relatief grote oppervlakte van 6.4 m2. De luxe Nomad Desert Storm 2 weegt slechts 6.2 kg. en heeft een pakvolume van 58 x 23 centimeter.

Materiaalgebruik
De buitentent van de Nomad Desert Storm is gemaakt van stevig polyester. Dit polyester is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. Het gebruik van polyester maakt de tent erg licht in gewicht. Het polyester is waterafstotend en zal ook erg snel opdrogen als deze natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen en/of direct weer droog op te bergen. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van polyester, zal het buitendoek een minder ademend vermogen hebben dan bijvoorbeeld een (technisch) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester dient gecompenseerd te worden door de ventilatiemogelijkheden van de tent en het materiaalgebruik van de binnentent.

De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. De ruimte tussen de binnen en de buitentent bevordert de luchtcirculatie, waardoor de binnentent een comfortabeler leefklimaat zal krijgen. Ook de ingangen van het leefgedeelte (beide voorzien van horrengaas) dragen bij aan de luchtcirculatie, maar kunnen niet als permanente ventilatiemogelijkheid gebruikt worden. De boogstokken van de Desert Storm zijn gemaakt van erg lichte glasfiber stokdelen met een doorsnede van 8.5 mm. Dit maakt de tent extra licht en gemakkelijk op te zetten.

Toegankelijke voorbouw
De Nomad Desert Storm 2 heeft een erg diepe voorbouw van maar liefst 190 centimeter lang! Met een breedte van 160 cm. heeft de voorbouw een totaal oppervlakte van 2.7 m2. Het relatief smalle leefgedeelte is standaard voorzien van een inhaakbaar grondzeil. Dit grondzeil is gemakkelijk te plaatsen en zorgt voor meer comfort in het leefgedeelte. Deze vloer zorgt er ook voor dat uw bagagestukken en overige kampeerspullen in de voorbouw geplaatst kunnen worden met slechter weer. De twee afsluitbare ramen in de zijpanelen zorgen voor voldoende lichtinval.

Deze 190 cm. diepe voorbouw dient als leefgedeelte van de tent en is door de twee ingangen erg toegankelijk. De brede vooringang is in zijn geheel naar boven op te rollen en beschikt over een afsluitbare horrengaaswand. Het grote voordeel van deze tent is de enorme zij-ingang. Deze zij-ingang vervangt als het ware een gehele zijwand van de voorbouw en is in zijn geheel naar de zijkant weg te rollen. Deze zij-ingang is, in tegenstelling tot de vooringang, geheel drempelvrij. De ingang in de voorzijde heeft een opstaande rand. In tegenstelling tot het Desert Rose model van Nomad, is ook de zij-ingang voorzien van een horrengaaswand! Door beide gaaswanden kan men desgewenst extra ventileren.

Comfortabele binnentent
De binnentent van de Nomad Desert Storm 2 is door middel van een ring-pin-systeem eenvoudig te bevestigen. De slaapcabine heeft een comfortabele hoogte van 122 cm. en beschikt over twee slaapplaatsen. De binnentent is met een breedte van 150 cm. voor twee personen erg breed te noemen! Samen met de lengte van 210 cm. heeft u in deze binnentent dus nog voldoende ruimte om uw bagagestukken op te bergen. Het voordeel van de Desert Storm is dat er ook bagage geplaatst kan worden in de royale voorbouw. Om eventuele opslagproblemen te vergemakkelijken is er in de binnentent ook een grote, luxe organiser geplaatst!