Fietsen

fietsen
Fietsen is een leuke en gezonde manier om op vakantie te gaan. Het stelt je in staat grote afstanden af te leggen en toch volop te genieten van de omgeving. Je bent minder beperkt in het meenemen van uitrusting als bij het wandelen. Outdoor & Travel Outfitters is gespecialiseerd in alles wat u nodig heeft voor een geslaagde fietsvakantie zoals : Santos fietsen, fietstassen, waterdichte zakken, rugzakjes en fietskleding. Wij zijn natuurlijk ook hét adres waar het gaat om alle overige fietskampeeruitrusting zoals : tenten, slaapmatjes, slaapzakken, branders, lampen potten en pannen. Om de fiets stabiel te kunnen beladen is het belangrijk het gewicht goed te verdelen over het voor- en achterwiel. Het uitgangspunt hiervoor is 2/3 van het gewicht op het achterwiel en 1/3 op het voorwiel. De fietstassen worden op de dragers gehangen. Een goede kwaliteit drager is van levensbelang om defecten en ongelukken te voorkomen. Laat u hierin voorlichten door een specialist.

De achterdrager wordt recht boven de achteras gemonteerd om de achtertassen aan te hangen en eventueel nog een tas bovenop te bevestigen. Aan de voorzijde wordt een zogenaamde 'lowrider' gemonteerd. Dit is een drager die het gewicht niet boven het wiel plaatst, maar ter hoogte van de voornaaf. Dit heeft als voordeel dat de stuurkarakteristieken van de fiets niet te veel worden veranderd. Zelfs kan het zijn dat de fiets iets stabieler gaat sturen. Dit is wel zo prettig als u met volle bepakking een berg afgaat! Om de set compleet te maken is er nog een stuurtas met kaarthoes te monteren. Deze is snel en gemakkelijk af te nemen en hierin worden vaak de persoonlijke spullen zoals paspoorten, telefoons en ander goederen opgeborgen die je snel bij de hand wilt hebben. Ook is het mogelijk een foto vakverdeler in de stuurtas te plaatsen. Deze zorgt er voor dat het fototoestel goed beschermd is en toch gemakkelijk te pakken is.

Fietstassen algemeen
Wij hebben van de merken Ortlieb en VAUDE diverse series met fietstassen in het assortiment, ultra lichte, extra sterke en fietstassen voor een beperkt budget. Alle fietstassen zijn voorzien van een degelijke kunststof plaat waar de haken op vastgeschroefd zijn. Deze plaat zit bij VAUDE aan de buitenzijde en bij Ortlieb aan de binnenzijde van de waterdichte tas. Daarnaast hebben wij diverse waterdichte zakken op uw spullen droog mee te nemen.