Nomad Cabin 3

Nomad
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 3
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 18.3kg
  • pakvolume: 75x29cm
  • Zeer ruime 3-persoons tent met stahoogte en veel luifelruimte.

De Nomad Cabin 3 is een lichtgewicht tunneltent, geschikt voor 3 personen. Deze tunneltent is geheel gemaakt van polyester en beduidend kleiner dan de Cabin 4 tent van Nomad. Het leefgedeelte is voorzien van zowel een voor- als een zij-ingang, waar de zij-ingang voorzien is van een regenkap en de vooringang van een grote afsluitbare horrengaaswand. Het leefgedeelte beschikt over een grootse lichtinval en heeft een vastgestikt kuipgrondzeil. De ingangen van het leefgedeelte zijn drempelvrij te maken en de grote voordeur is tevens als een luifeltje te gebruiken. De Nomad Cabin 3 wordt geleverd in twee draagtassen; inclusief 2 luifelstokken, een garment pole, stormbanden en haringen.

Specificaties van de Nomad Cabin 3 Tent
Lichtgewicht 3-persoons tunneltent
Beduidend kleiner dan Nomad Cabin 4 Tent
Comfortabele stahoogte van 210 cm.
Leefgedeelte voorzien van vastgestikt kuipgrondzeil
Ingangen zijn drempelvrij te maken
Leefgedeelte ook te bereiken via een zij-ingang!
Zij-ingang voorzien van regenkap, wat zorgt voor droge instap
Brede vooringang voorzien van grote horrengaaswand
Voordeur is tevens als luifel te gebruiken!
Binnentent is gemakkelijk te bevestigen
Binnentent voorzien van grote organiser
Grote ramen voor voldoende lichtinval
Kabelingang met ritssluiting
Korte buitentunnels voor bogen bevorderen opzetgemak
Geleverd inclusief 2 stalen luifelstokken, garment pole, stormbanden, scheerlijnen en haringen
Optioneel op te breiden met stevige Porch Cabin 3 & 4

Buitentent: Volledig getapet, PU gecoat, vuur vertragend Polyester 4000 mm/H2O
Binnentent: Waterafstotend, ademend polyester
Stokken: 12.7 mm. glasfiber
Totaaloppervlakte: 12.1 m2
Oppervlakte leefgedeelte: 6.3 m2
Gewicht : 18.3 kg.
Pakvolume: 75 x 29 cm. verdeeld over twee draagtassen
De Nomad Cabin 3 is een compacte en lichtgewicht tunneltent voor 3 personen. De Nomad Cabin 3 is geheel gemaakt van stevig polyester en beschikt over een ruim opgezet leefgedeelte van 6.3 m2. Als men de Cabin 3 vergelijkt met zijn grote broer, de Nomad Cabin 4 Tent, is deze tunneltent beduidend kleiner. Het leefgedeelte is 1.5 meter minder diep en beschikt niet over een luxe zijkamer en een deelbare slaapcabine. Deze minder mate van luxe is bij de Nomad Cabin 3 gecompenseerd met een zij-ingang voor het leefgedeelte, voorzien van een functionele regenkap. Dit afdakje zorgt altijd voor een droge instap en een mogelijkheid om extra te ventileren. Het leefgedeelte is verder voorzien van een vastgestikt kuipgrondzeil en krijgt voldoende lichtinval door de grote PVC ramen die over de hele breedte van de zijpanelen zijn geplaatst. Het leefgedeelte is voorzien van een brede (hor-) deur, die tevens als een klein luifeltje gebruikt kan worden. Deze leefruimte heeft, even als de ruime slaapcabine, een comfortabele stahoogte van 210 cm! De binnentent is gemakkelijk te plaatsen en is voorzien van een grote organiser.

Nomad slaagt er al jaren in om elk jaar weer fantastische polyester gezinstenten te ontwerpen. Ondanks het totaalgewicht van slechts 18.3 kg, is het totale oppervlakte van circa 12 m2 bijzonder ruim te noemen. Tel daar de comfortabele stahoogte van 210 cm. bij op en je ziet meteen waarom de Nomad Cabin tenten zo'n hoge ogen gooien! De tent wordt geleverd in een twee handige draagtassen; inclusief 2 stalen luifelstokken, een garment pole, stormbanden, scheerlijnen en haringen. De Nomad Cabin 3 Tent is altijd (nog) uit te breiden met een Porch Cabin 3 & 4, een Nomad Garment Pole, Hanging Closet en/of een Nomad Organiser.

Materiaalgebruik
De buitentent van de Nomad Cabin 3 Tent is geheel gemaakt van polyester. Dit polyester is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. Het gebruik van polyester maakt de tent extreem licht in gewicht. Het polyester is waterafstotend en zal ook erg snel opdrogen als deze natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen en/of direct droog op te bergen. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van polyester, zal het buitendoek echter een mindere mate van ademend vermogen hebben dan bijvoorbeeld een (technische) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester dient gecompenseerd te worden door de ventilatiemogelijkheden van de tent en het materiaalgebruik van de binnentent.

De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. De ruimte tussen de binnen en de buitentent bevordert de luchtcirculatie, waardoor het slaapvertrek een comfortabeler leefklimaat zal krijgen. Ook de ingangen van het leefgedeelte, beide voorzien van horrengaas, dragen ook bij aan de luchtcirculatie. Als men de brede vooringang als luifeltje gebruikt, is de horrengaaswand in de voorzijde zelfs als permanente ventilatiemogelijkheid te gebruiken! De boogstokken van de Cabin 3 zijn gemaakt van een lichte glasfiber stokdelen met een doorsnede van 12.7 mm.

Ruim leefgedeelte met zij-ingang
De Nomad Cabin 3 beschikt over een royaal leefgedeelte. Dit leefgedeelte is 270 cm. diep, heeft een breedte van 245 centimeter en beschikt daardoor over een totaaloppervlakte van 6.3 m2. Dit leefgedeelte is standaard voorzien van een vastgestikt kuipgrondzeil. Dit grondzeil bevordert het opzetgemak, maar zorgt wel voor een relatief groot totaalpakket. De leefruimte heeft grote PVC ramen over de gehele zijwand, waardoor deze ruimte een grootse lichtinval heeft. Het leefgedeelte is erg flexibel te betreden vanwege een tweede ingang aan de zijkant van de tent. Ook deze ingang beschikt over een drempelvrije doorgang. De zij-ingang is tevens voorzien van een regenkap, wat altijd zorgt voor een droge instap en een mogelijkheid om daardoor extra te ventileren. De zij-ingang is niet voorzien van afsluitbaar horrengaas. Ondanks het vaste kuipgrondzeil, zijn beide ingangen dus toch drempelvrij te maken! Als u nagaat dat de tent een stahoogte heeft van 210 cm, beseft u pas wat een enorme leefruimte de Nomad Cabin 3 heeft! Deze leefruimte is tevens voorzien van een handige kabelingang met ritssluiting.

De brede deur van de vooringang is wel voorzien van een afsluitbare horrengaaswand én is tevens als luifeltje te gebruiken. Er worden namelijk altijd twee stalen luifelstokken meegeleverd voor deze deur/luifel combi. Nomad heeft echter ook een stormvaste, gemakkelijk te plaatsen luifel voor de Nomad Cabin 3 tent gemaakt. De Nomad Porch Cabin 3 & 4 is niet alleen vele malen steviger dan de deur/luifel combi, maar deze luifel loopt helemaal tot de onderzijde van de tent!

Gemakkelijk te plaatsen binnentent
De Nomad Cabin 3 beschikt over een ruim opgezette binnentent. Deze binnentent is gemakkelijk en snel te bevestigen door middel van een ring-en-pin systeem. De binnentent heeft een totale breedte van 215 cm. en een diepte van 220 centimeter. Dit totaaloppervlakte van 4.6 m2 maakt het altijd mogelijk om met drie personen comfortabel te kunnen overnachten in de Nomad Cabin 3 Tent. Als u met drie personen in deze tent gaat overnachten, heeft de binnentent bij het voeteneinde nog ruimte om bagagestukken te plaatsen. Dit vergt echter wel wat organisatie. Om deze organisatieproblematiek ietwat te vergemakkelijken is er in de binnentent een grote, luxe organiser geplaatst.