Nomad Tellem 3

Nomad
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 3
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 5.5kg
  • pakvolume: 54x22cm
  • Zeer ruime 3-persoons tunneltent met veel luifelruimte.

De Nomad Tellem 3 is een compacte tunneltent uit de Lichtgewicht lijn van Nomad. De Tellem 3 weegt slechts 5 kg. en biedt toch comfortabele ruimte aan drie kampeerders. De tent is gemaakt van een sterk polyester ripstop en heeft een comfortabele hoogte. Het leefgedeelte is voorzien van een inhaakbaar grondzeil en via zowel een voor- als een zij-ingang te bereiken. Even als de luxe zij-ingang, beschikt de gehele tent over goede permanente ventilatiemogelijkheden. De binnentent is gemakkelijk te bevestigen en voorzien van een trapeziumvormig voeteneinde, wat bijdraagt aan het slaapcomfort. De Nomad Tellem 3 heeft een compact pakvolume en wordt geleverd in een handige foedraal.
Functionele 3 persoons tunneltent
Erg licht in gewicht!
Voorzien van voor- én zij-ingang
Brede zijdeur tevens voorzien van regenkap en afsluitbaar horrengaas
Leefruimte én binnentent voorzien van grote, luxe organiser
Inclusief inhaakbaar kuipgrondzeil voor leefgedeelte
Binnentent gemakkelijk te bevestigen
Trapeziumvormig voeteneinde voor meer slaapcomfort
Permanente ventilatiemogelijkheden
Groot raam met goede lichtinval
Doodlopende stoksleuven bevordert opzetgemak
Geleverd inclusief foedraal, stormbanden, scheerlijnen en haringen

Buitentent: Volledig getapet, PU gecoat, vuur vertragend Polyester Ripstop, 4000 mm/H2O
Binnentent: Waterafstotend, ademend polyester
Stokken: 8.7 mm lichtgewicht aluminium
Totaaloppervlakte: 8.9 m2
Gewicht : 4.95 kg. (+ 0.45 kg. voor inhaakbaar kuipgrondzeil)
Pakvolume: Eén pakket van 54 x 22 cm
De Nomad Tellem 3 is een compacte tunneltent uit de Lichtgewicht-serie van Nomad en staat is bekend om het enorm lage totaalgewicht. Deze lichtgewicht gezinstent is gemaakt van stevig polyester ripstop en is geschikt voor 3 personen. Ondanks dit lage totaalgewicht heeft de Nomad Tellem 3 een ruime indeling en is voorzien van diverse luxe extra's. De tent weegt namelijk minder dan 5 kg. en heeft een totaaloppervlakte van ongeveer 9 m2! De Nomad Tellem tunneltent beschikt over een inhaakbaar kuipgrondzeil en is te bereiken via zowel een voor- als een zij-ingang. De brede zij-ingang is tevens voorzien van een regenkap, afsluitbaar horrengaas en een groot PVC raam. Het leefgedeelte en de binnentent zijn beide voorzien van een grote organiser.

De Nomad Tellem is ontwikkeld om erg snel op te kunnen zetten. Met name de constructie van de tent én de voorgemonteerde aluminium boogstokken met doodlopend stokeinde dragen hier aan bij. Het totaalgewicht, compacte pakvolume en het opzetgemak maken de Nomad Tellem 3 uitermate geschikt voor rondtrekkende kampeerders die toch op zoek zijn naar een ruim opgezette, doch lichte kampeertent!

Materiaalgebruik
De buitentent van de Nomad Tellem 3 is gemaakt van 100% polyester ripstop. Het stevige polyester is van een hoge kwaliteit en is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. De boogstokken van de Tellem 3 zijn gemaakt van enorm lichte aluminium stokdelen met een doorsnede van 9.5 mm. Toch zorgen ook deze boogstokken er voor dat de Tellem 3 een windvaste tunneltent genoemd mag worden! Deze boogstokken zijn voorgemonteerd en voorzien van een doodlopend stokeinde, wat het mogelijk maakt om de Nomad Tellem 3 gemakkelijk in je eentje op te zetten.

Het gebruik van 100% polyester ripstop maakt de tent extreem licht in gewicht. De stof is van zichzelf relatief sterk en waterafstotend. Het polyester zal ook relatief snel opdrogen als het natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen, nagenoeg altijd droog op te bergen en dus uitermate geschikt voor trekkende kampeerders. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van dit stevige polyester ripstop, heeft het buitendoek een minder ademend vermogen dan bijvoorbeeld een (technisch) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester kan enkel gecompenseerd worden door het materiaalgebruik van de binnentent en door goed te ventileren. De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. Tussen de binnen- en de buitentent zit voldoende ruimte voor de luchtcirculatie, waardoor ook de binnentent een comfortabel leefklimaat zal hebben. De goede (permanente) ventilatiemogelijkheden van de Nomad Tellem 3 zullen ook een positieve bijdragen hebben op het leefklimaat.

Functioneel leefgedeelte
Het leefgedeelte van de Nomad Tellem 3 compact, maar toch van alle gemakken voorzien. Deze leefruimte heeft een oppervlakte van 4.1 m2 en beschikt over een comfortabele hoogte van 137 centimeter. Dit leefgedeelte heeft een afmeting van 205 cm. diep en is 225 cm. breed. Als u met zijn drieën in deze tent gaat kamperen, is organisatie in de tent erg noodzakelijk. Denk dan niet alleen aan uw bagage, maar ook aan de overige kampeerspullen zoals papieren, tijdschriften en elektronica. Om deze meestal moeilijke opgave te vergemakkelijken is de Tellem 3 standaard voorzien van twee grote organisers; één in het leefgedeelte van de tent en één in het slaapgedeelte.

Een voordeel van de Nomad Tellem 3 is dat het leefgedeelte zowel via één voor- als een zij-ingang te bereiken is. De brede zij-ingang is erg luxe uitgevoerd en beschikt over een afdakje en horrengaas. Door deze regenkap heeft u altijd een droge instap en nagenoeg altijd de mogelijkheid om extra te kunnen ventileren. Het leefgedeelte is standaard voorzien van een inhaakbaar kuipgrondzeil. De losse vloer in het middengedeelte kan bij de ingangen zelfs gedeeltelijk weggevouwen worden, zodat je als je binnenkomt eerst je vuile schoenen uit kunt doen en zo niet heel het leefgedeelte vuil maakt. Door het grote PVC raam heeft u ook in deze lichtgewicht tunneltent van Nomad een perfecte lichtinval!

Compacte binnentent met trapeziumvormig voeteneind
De Nomad Tellem 3 beschikt over een luxe binnentent van 230 cm. diep en 200 cm. breed. Deze afmetingen zijn toereikend om met drie personen in deze binnentent te overnachten. Aan de achterzijde neemt de breedte van de slaapcabine af tot 100 cm. Geen paniek, ook hier heeft Nomad iets slims op bedacht! De binnentent heeft aan de achterzijde een trapeziumvormig voeteneinde. Dit voeteneinde is als het ware een opstaande rand van 22 cm., waar u normaal ziet dat de achterzijde van de binnententen schuin afloopt tot aan de grond. Dit trapeziumvormige voeteneinde is redelijk uniek en zal voorkomen dat u met uw voeten tegen de binnen- en de buitentent aan komt. Dit maakt de binnentent van de Nomad Tellem 3 toch uitermate geschikt om met 3 personen te gaan kamperen. Deze slaapcabine heeft, door de extra aluminium boogstok, een comfortabele hoogte van 137 cm. Doordat het opbergen van bagage en kampeerspullen dan nog steeds enige organisatie vergt, is deze binnentent ook voorzien van een grote, luxe organiser. Om het opzetgemak en het verplaatsen van de Nomad Tellem nog een extra boost te geven, kunt u de binnentent gewoon laten hangen bij het opzetten en afbreken.