Nomad Desert Storm 3

Nomad
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 3
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 7.1kg
  • pakvolume: 66x28cm
  • Ruime 3-persoons tent met veel luifelruimte.

De Nomad Desert Storm 3 is een compacte, lichtgewicht bijzettent met een ruim opgezet leefgedeelte. Deze polyester tunneltent biedt een comfortabele ruimte voor 3 personen. De bijzettent heeft een leefgedeelte van maar liefst 4.3 m2, welke zowel via een voor- als een zij-ingang te bereiken is! Beide ingangen zijn voorzien van afsluitbaar horrengaas en maken de tent uiterst comfortabel. De Desert Storm beschikt over goede ventilatiemogelijkheden, een grootse lichtinval en wordt geleverd inclusief een inhaakbaar kuipgrondzeil voor het leefgedeelte. De slaapcabine is gemakkelijk te bevestigen en voorzien van een luxe organiser.

Compacte, lichtgewicht bijzettent
Geschikt voor 3 personen
Tunneltent met royaal leefgedeelte!
Leefgedeelte beschikt over zowel voor- als zij-ingang
Beide ingangen voorzien van horrengaas
Drempelvrije doorgang bij grote zij-ingang
Grote ramen in leefgedeelte, aan binnenzijde te sluiten
Geleverd inclusief inhaakbaar grondzeil voor leefgedeelte
Binnentent gemakkelijk te bevestigen
Binnentent ook voorzien van grote organiser!
Gemakkelijk en snel op te zetten
Geleverd inclusief opbergzak, stormbanden, scheerlijnen en haringen

Buitentent: volledig getapet, PU gecoat, vlamvertragend Polyester 4000 mm/H2O
Binnentent: waterafstotend, ademend polyester
Grondzeil: 120 gram PE
Stokken : 8.5 mm glasfiber
Gewicht : 7.1 kg.
Pakvolume: 66 x 28 cm.
De Nomad Desert Storm 3 Tent is een compacte, lichtgewicht tunneltent. Deze bijzettent is gemaakt van een stevig polyester en geschikt voor 3 personen. Voor de Desert Storm is gekozen voor een tunnelontwerp, doordat de tent beschikt over een royaal en relatief diep leefgedeelte. Ten opzichte van de Nomad Desert Rose koepeltent heeft de Desert Storm een dieper leefgedeelte, maar de tent is ietwat smaller én minder hoog. Het voorgedeelte van de Desert Storm 3 is voorzien van zowel een voor- als zij-ingang, beide voorzien van afsluitbaar horrengaas. De binnentent is gemakkelijk te bevestigen en is tevens voorzien van een handige organiser. Ook beschikt de tent over twee grote ramen in de zijpanelen. De tent wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke, inhaakbare vloer voor het leefgedeelte. Natuurlijk wordt de tent ook geleverd met stormbanden, scheerlijnen, haringen en een handige opbergtas.

Nomad biedt met de Desert Storm de kampeerder een compacte, maar toch luxe bijzettent voor allround gebruikers. De Desert Storm is gemakkelijk en snel op te zetten en is o.a. geschikt als een handige bijzettent, een fijne tent voor je eerste reis en een compacte tent voor trekkende kampeerders. De tent heeft een comfortabele hoogte van 1.48 m. en biedt u een relatief grote oppervlakte van 9.1 m2. Deze luxe bijzettent weegt slechts 7.1 kg. en heeft een pakvolume van 66 x 28 centimeter.

Materiaalgebruik
De buitentent van de Nomad Desert Storm is gemaakt van stevig polyester. Dit polyester is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. Het gebruik van polyester maakt de tent erg licht in gewicht. Het polyester is waterafstotend en zal ook erg snel opdrogen als deze natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen en/of direct weer droog op te bergen. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van polyester, zal het buitendoek een minder ademend vermogen hebben dan bijvoorbeeld een (technisch) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester dient gecompenseerd te worden door de ventilatiemogelijkheden van de tent en het materiaalgebruik van de binnentent.

De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. De ruimte tussen de binnen en de buitentent bevordert de luchtcirculatie, waardoor de binnentent een comfortabeler leefklimaat zal krijgen. Ook de ingangen van het leefgedeelte (beide voorzien van horrengaas) dragen bij aan de luchtcirculatie, maar kunnen niet als permanente ventilatiemogelijkheid gebruikt worden. De boogstokken van de Desert Storm zijn gemaakt van erg lichte glasfiber stokdelen met een doorsnede van 8.5 mm. Dit maakt de tent extra licht en gemakkelijk op te zetten.

Toegankelijke voorbouw
De Nomad Desert Storm 3 beschikt over een erg ruime en toegankelijk voorbouw van meer dan 4 m2. Door het tunnelontwerp is dit leefgedeelte maar liefst 60 cm. dieper dan het leefgedeelte van de Desert Rose 3 koepeltent! Het leefgedeelte is dan wel 20 cm. smaller, maar in totaal krijgt u met de Desert Storm 3 een ruimere leefruimte! Standaard wordt er een inhaakbaar grondzeil meegeleverd voor dit leefgedeelte. Dit grondzeil is gemakkelijk te plaatsen en zorgt voor meer comfort in het leefgedeelte. Deze vloer zorgt er ook voor dat uw bagagestukken en overige kampeerspullen in de voorbouw geplaatst kunnen worden met slechter weer. De twee afsluitbare ramen in de zijpanelen zorgen voor voldoende lichtinval.

Deze 220 cm. diepe voorbouw dient als leefgedeelte van de tent en is door de twee ingangen erg toegankelijk. De brede vooringang is in zijn geheel naar boven op te rollen en beschikt over een afsluitbare horrengaaswand. Het grote voordeel van deze tent is de enorme zij-ingang. Deze zij-ingang vervangt als het ware een gehele zijwand van de voorbouw en is in zijn geheel naar de zijkant weg te rollen. Deze zij-ingang is, in tegenstelling tot de vooringang, geheel drempelvrij. De ingang in de voorzijde heeft een opstaande rand. In tegenstelling tot de Desert Rose 3, is ook de zij-ingang voorzien van een horrengaaswand! Door beide gaaswanden kan men desgewenst extra ventileren.

Comfortabele binnentent
De binnentent van de Nomad Desert Storm 3 heeft een comfortabele hoogte van 135 cm. en beschikt over drie comfortabele slaapplaatsen. De binnentent is door middel van een ring-pin-systeem eenvoudig te plaatsen, is 200 cm. breed en heeft een totale lengte van 210 centimeter. Als u met drie personen in deze tent gaat overnachten heeft de binnentent nog beperkte ruimte om bagagestukken te plaatsen; dit vergt dan wat organisatie. Het voordeel van de Desert Storm is dat er ook bagage geplaatst kan worden in de royale voorbouw. Om een organisatieprobleem te vergemakkelijken is er in de binnentent ook een grote, luxe organiser geplaatst!