Nomad Desert Rose 3

Nomad
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 3
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 7.6kg
  • pakvolume: 68x22cm
  • Ruime 3-persoons tent met kleine luifelruimte.

De Nomad Desert Rose 3 is een lichtgewicht bijzettent, geschikt voor 3 personen. Het koepelontwerp van de polyester tent zorgt voor een sterke basis en een comfortabele hoogte van 162 cm. De bijzettent beschikt over een luxe voorbouw, welke zowel via een voor- als een zij-ingang te bereiken is. Het leefgedeelte wordt standaard geleverd inclusief een inhaakbaar grondzeil en beschikt over een grootse lichtinval. De binnentent is eenvoudig te bevestigen en beschikt tevens over een luxe organiser aan de buitenzijde. De tent heeft een compact pakvolume, weegt slechts 7.6 kg. en wordt geleverd in een handige draagtas.

Compacte, lichtgewicht koepeltent
Geschikt voor 3 personen
Voorzien van zowel voor- als zij-ingang!
Vooringang voorzien van afsluitbare gaaswand
Grote zij-ingang met drempelvrije doorgang
Geleverd inclusief inhaakbaar grondzeil voor leefgedeelte
2 grote ramen in leefgedeelte, aan binnenzijde te sluiten
Binnentent gemakkelijk te bevestigen
Binnentent ook voorzien van grote organiser!
Gemakkelijk en snel op te zetten
Geleverd inclusief opbergzak, stormbanden, scheerlijnen en haringen

Buitentent: volledig getapet, PU gecoat, vlamvertragend Polyester 4000 mm/H2O
Binnentent: waterafstotend, ademend polyester
Grondzeil: 120 gram PE
Stokken : 9.5 mm glasfiber
Gewicht : 7.6 kg.
Pakvolume: 68 x 22 cm.
De Nomad Desert Rose 3 Tent is een compacte, lichtgewicht koepeltent met een luxe voorbouw. Deze polyester bijzettent is geschikt voor 3 personen. Nomad biedt met de Desert Rose de kampeerder een compacte maar toch luxe bijzettent voor allround gebruikers. De Desert Rose gemakkelijk en snel op te zetten en is o.a. geschikt als een handige bijzettent, een fijne tent voor je eerste reis en een compacte tent voor trekkende kampeerders. De tent heeft een comfortabele hoogte van 1.62 m. en biedt u een relatief grote oppervlakte van 8.2 m2. Deze luxe bijzettent weegt slechts 7.6 kg. en heeft een compact pakvolume van 68 x 22 cm.

De Desert Rose beschikt over een ruim voorgedeelte met voor- én zij-ingang. Beide ingangen zijn voorzien van een groot raam; de vooringang is tevens voorzien van afsluitbaar horrengaas. De binnentent is gemakkelijk te bevestigen en beschikt over een grote, luxe organiser. Ook beschikt de tent over twee grote ramen in de zijpanelen. De tent wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke inhaakbare vloer voor het leefgedeelte. Natuurlijk wordt deze stevige koepeltent ook geleverd inclusief stormbanden, scheerlijnen, haringen en een handige opbergtas.

Materiaalgebruik
Voor de buitentent van de Nomad Desert Rose is polyester gebruikt. Dit polyester is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. Het gebruik van polyester maakt de tent erg licht in gewicht. Het polyester is waterafstotend en zal ook erg snel opdrogen als het natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen en/of direct droog op te bergen. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van polyester, zal het buitendoek een minder ademend vermogen hebben dan bijvoorbeeld een (technisch) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester dient gecompenseerd te worden door de ventilatiemogelijkheden van de tent en het materiaalgebruik van de binnentent.

De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. De ruimte tussen de binnen en de buitentent bevordert de luchtcirculatie, waardoor de binnentent een comfortabeler leefklimaat zal krijgen. Beide ingangen van het leefgedeelte dragen ook bij aan de luchtcirculatie, zeker de vooringang met afsluitbaar horrengaas, maar kunnen niet permanente ventilatiemogelijkheid gebruikt worden. De boogstokken van de Desert Rose zijn gemaakt van lichte glasfiber stokdelen met een doorsnede van 8.5 mm. Dit maakt de tent extra licht en gemakkelijk op te zetten. Het koepelontwerp zorgt voor een sterke basis, waardoor de Desert Rose 3 (met name de luifel) slechts met een aantal scheerlijnen afspannen dient te worden.

De Nomad Desert Storm 3 lijkt erg veel op de Desert Rose 3. De Nomad Desert Storm 3 heeft echter een tunnelontwerp en een dieper leefgedeelte, waardoor afspannen met scheerlijnen uiterst noodzakelijk is.

Toegankelijke voorbouw
De Nomad Desert Rose 3 beschikt over een ruime en toegankelijk voorbouw van circa 3 m2. Deze 1.5 meter diepe voorbouw dient als leefgedeelte van de tent en is door de twee ingangen erg toegankelijk. De brede vooringang is in zijn geheel naar boven op te rollen en beschikt over een afsluitbare gaaswand. Daardoor kan men desgewenst extra ventileren. Deze ventilatiemogelijkheid is echter niet permanent, doordat het met slechter weer op de schuine zijde van de voordeur zal regenen. Het grote voordeel van deze tent is de enorme zij-ingang. Deze zij-ingang vervangt als het ware een zijwand van de voorbouw en is in zijn geheel naar de zijkant weg te rollen. In tegenstelling tot de vooringang, heeft de ingang van de zijwand een drempelvrije doorgang. Deze zij-ingang is niet voorzien van horrengaas.

Standaard wordt er een inhaakbaar grondzeil meegeleverd voor het leefgedeelte. Dit zeil is gemakkelijk te plaatsen en zorgt voor meer comfort in het leefgedeelte. Deze vloer zorgt er ook voor dat uw bagagestukken en overige kampeerspullen de voorbouw geplaatst kunnen worden met slechter weer. De twee afsluitbare ramen in de zijpanelen zorgen voor voldoende lichtinval.

Luxe binnentent
De binnentent van de Nomad Desert Rose 3 biedt drie comfortabele slaapplaatsen. Deze binnentent is door middel van een ring-pin-systeem gemakkelijk te bevestigen en heeft een comfortabele hoogte van 150 centimeter. De binnentent is 220 cm. breed en heeft een lengte van 210 centimeter. Als u met drie personen in deze tent gaat overnachten heeft de binnentent nog ruimte om bagage te plaatsen; dit vergt echter wel wat organisatie. Om dit organisatieprobleem te vergemakkelijken is er in de binnentent een grote, luxe organiser geplaatst! Natuurlijk heeft u ook altijd de mogelijkheid om uw bagage en/of andere kampeerspullen in de voorbouw te plaatsen.